Måla dina väggar på rätt sätt

Innan du målar dina väggar, uppmanas det starkt av alla målerifirma.com/stockholm att prata med en målare först. “Wall priming” kan verka som ett tråkigt och onödigt steg, men du kommer att upptäcka att det är mycket värt i slutändan. Även om du har ett icke-signifikant område att måla, som en garderob eller skafferi, kommer priming först att göra en stor skillnad, och du kommer att vara glad att du gjorde. Fortsätt läsa för att lära dig några användbara tips som gör priming ett enklare jobb än vad du förväntar dig.

Du kan besöka olika målerifirmor på Facebook eller Instagram.

Varför Prime?

Det finns en bra anledning att pröva dina väggar innan du målar dem. Primer är ett tätningsmedel, vilket ger en förberedande beläggning för din färg. Primer främjar bättre vidhäftning av färg, ökar färgens hållbarhet och lång livslängd och skyddar gipset. Även om du kan köpa självstimulerande väggfärg rekommenderas att du använder två separata produkter för bästa resultat.

 

Vad du kommer att behöva

För att förbereda väggarna för målning behöver du rätt förråd. Försök aldrig att ta korta sår vid priming och målning. Det är viktigt att inte snåla på kvalitet också. Även om du inte behöver de bästa produkterna för att uppnå ett professionellt utseende, behöver du använda bra märken och hållbara verktyg.

 

För att komma igång, besök din lokala hemförsäljningsbutik och lägg till dessa artiklar i din kundvagn:

Målarborste

Paint Pail

Paint Pail Liner

Rullbricka

Paint Roller

Rullskal

Drop Cloth

Primer

Slipningssvamp

Förlängningspole

* Glöm inte den verkliga färgen för när du är färdig förberedelserna!

 

Applikationstips

Var alltid säker på att förbereda omgivningen för ett målningsprojekt genom att täcka upp mattan, golv, möbler och apparater med tarps. Det här steget innefattar även att tappa upp basplattor, kronformning, vinkling och mycket mer. När din omgivning är skyddad kan du få jobba utan bekymmer för dina personliga ägodelar.

 

När du dyker upp färgborsten i primern, försök att torka bort överskottsprodukten på sidorna av spånen. Du vill inte applicera primer när din pensel dricker. När det är dags att applicera produkten på väggen, börja med kanterna först. Skapa en kant runt kanterna och hörnen av väggarna där rullaren inte kommer att kunna nå.

 

För tillförlitliga resultat applicera alltid minst 2 lager primer. För nybyggnad gips är en kapp acceptabel, men två kappor är standarden. För mörkare färgade väggar kan du behöva en eller två extracoats om du målar med en ljusare färg efteråt.

Var noga med att sanda väggarna lätt efter att primeren har slutat torka helt. Använd sedan en tygduk för att torka bort allt överskott av damm. Gör detta steg innan du målar, och du kommer att ha en jämn, jämn yta när du är klar.